Off

Com unes vacances

by mdogarle on 3, octubre, 2011

Avui us recomanem Com unes vacances, de la escriptora Imma Monsó, que va guanyar el premi Prudenci Bertrana a l’any 1998 i el Cavall Verd en 1999.

La Glenda és una psiquiatra en crisi que decideix prendre’s un descans abandonant la seua consulta per dedicar-se a investigar algun cas especial i poc comú.

Mitjançant un anunci troba el Poltern, que pateix un trastorn inusual i per al qual els metges no troben solució. El seu problema té a veure amb les repeticions: de paraules, de sabors, de sons… i l’incapacita de tal manera que inclús ha perdut el seu treball com a professor de música.

Així, la Glenda es trasllada a Normandia,  a la granja en qué Polt ha tornat a viure amb la seua mare i la seua germana, per  observar i estudiar els símptomes de la malaltia.

La autora ens transmet de manera excepcional l’angoixa d’en Poltern al comprovar que no pot tornar a sentir la mateixa música dues vegades, ni a menjar el mateix plat, ni a llegir la mateixa paraula… A més a més, la relació amb la seua mare i la seua germana, que han inventat les seues pròpies convencions per a relacionar-se amb el món i amb la resta de persones, ocasiona situacions tragicòmiques  que acaben posant en Polt al límit de l’extenuació…

Troba’l a la biblioteca

Comments are closed.