Off

La Habitación

by miolpe on 31, octubre, 2011

La lectura que avui recomanem és La habitación, la darrera novel·la d‘Emma Donoghue on l’autora ha teixit una història que no et deixarà indiferent. Una història que et conmourà, t’entendrirà i  també t’alterarà la sang. A través de la veu de Jack et veuràs transportat a un espai on el nen hi fa vida amb sa mare, compartiràs la seva activitat diària i veuràs el món a través de la seva experiència i la seva mirada, que és una cosa molt tipica de les novel·les explicades per nens. Però aquesta és ben especial, perquè Jack no coneix cap altre espai que l’Habitació i és per això que cada objecte, cada element que la forma és únic i com a tal és mereix un nom propi.

Cada nit, abans de les nou, sa mare el posa a dormir a l’Armari i més tard es despertarà al Llit; fa servir el Bany i  La Televisió el distrau i alhora l’educa, vivint amb una intensitat indescriptible les aventures de Dora l’exploradora. Cada dia és diferent, un fa Educació Fisica, un altre és el dia del bany i rentar la roba i els diumenges són especials, perquè el Vell Nick, com així l’anomena el Jack, els porta petits detalls. Ara, però, amb cinc anys, les preguntes comencen a formar-se al seu cap i ambdós, mare i fill hauran d’enfrontar-se a la seva realitat.

Com a nota, afegiré que jo me’l vaig llegir en anglés i és perfectament adequat a un nivell intermedi que és el que l’EOI diu que tinc 🙂

Troba’l a la Biblioteca

Comments are closed.