Off

Entrevista con el vampiro

by miolpe on 7, novembre, 2011

Amb el post d’avui tinc una doble d’intenció, d’una banda endinsar-me en el món vampiresc de la mà d’Anne Rice amb aquesta novel·la que forma part de les seves Cròniques vampiríques, i d’altra compartir amb vosaltres la meva experìencia amb els anomenats Librinos. Començaré per ací: dels Librinos ja us hem parlat en una altra ocasió al bloc, us hem recomanat el post de Lecturalia per a una informació més completa, i el que em queda a mi és recomanar-vos que feu una ullada al catàleg d’Ediciones B i fer-vos conéixedors de l’existència d’un altre exemplar de Librino a la Biblioteca. Amb aquests detalls resolts ja puc entrar amb més profunditat amb els avantatges i els inconvenients del format.

Avantatges, òbviament el seu reduït tamany  de 12 per 8 cm fa que de debò puga anomenar-se un llibre de butxaca, té un pes molt menor que la resta i del tamany de la seva lletra diré que és adequat.

Inconvenients: el seu reduït tamany o això que trobes que et sobra mà per a tan poc de llibre 😉 . Subjectar-lo d’una manera còmoda sense cobrir part del text per a mi no va ser senzill, el gruix de les pàgines, de paper tipus biblia, afegit a la lectura apaïsada fa que passar pàgina semble un procés artificial, no tan natural com el que ja tenim mecanitzat amb la resta de llibres, pero en definitiva és una experiència curiosa a la que cal acostumar-se, sent una bona opció a considerar per als qui es resisteixen als plaers dels e-reader i tanmateix busquen comoditat a l’hora de llegir al metre (sense ànim de voler comparar ambdues formes de llegir).

Després del continent, cal fer una ullada al contingut. Entrevista con el vampiro és la primera de les Cròniques Vampíriques d’Anne Rice, li segueixen, en ordre, Lestat el Vampiro, La Reina de los condenados, El ladrón de cuerpos, Memnoch el diablo, El vampiro Armand, Merrick, Sangre y oro, El Santuario i per últim Cántico de Sangre, una bona pila vaja, a banda d’aquells altres que estàn fora del fil central però que també tenen els vampirs com a temàtica. Personalment vaig abandonar la saga amb la (per a mí) soporífera Reina de los condenados un dels pocs llibres que he abandonat i que no descarte reprende en algún moment encara llunyà. Però al cas, la història ens presenta a Louis assegut davant d’un jove periodista a qui vol transmetre-li la seva vida de vampir, traçant una línea des de  les circumstàncies que provocar la seva conversió, l’adequació al nou estil de vida, el desenvolupament dels seus sentits i com el fan relacionar-se amb el món que l’envolta, els sentiments i els dubtes que regeixen la seva existència i la seva relació amb altres vampirs, Lestat “progenitor” i mestre durant una curta etapa inicial, Claudia, estimada companya i protegida o Armand plé d’una intensa  i atraient personalitat que es convertirà en el seu darrer company. La narrativa de Rice en aquest llibre enganxa des de les primeres linies transmetent els sentiments i les experiències dels personatges d’una forma extraordinària i garantint l’entreteniment fins la darrera línia.

No us el podeu perdre, i a més, també podeu veure la pel·lícula!

Troba’l a la Biblioteca

Comments are closed.