Off

Oliver Twist

by ravalna on 13, febrer, 2012

Hui vos recomanem un clàssic del que fa ben poc hem celebrat el seu bicentenari. Es tracta de Charles Dickens el més conegut i reconegut dels escriptors victorians. Va destacar per emprar la literatura com a mitjà per a la crítica social, que bona falta feia en l’Anglaterra del segle XIX, i, a través de les seues històries, va denunciar la misèria i l’abandó en que es trobava bona part de la població anglesa.
Una de les seues històries més famoses va ser Oliver Twist, publicada en entregues en un principi, i que ha estat objecte de nombroses adaptacions. En Oliver Twist Dickens denuncia, a través de la desafortunada vida del xic, el treball infantil, l’ús de xiquets per part de criminals o la prostitució.
La mare d’Oliver mort al donar a llum quedant el nen a càrrec d’una casa d’orfes. Mal alimentat i sense res paregut a una educació, llevat de l’obediència a l’autoritat, veiem com és castigat per demanar més menjar, venut com aprenent a una funerària de la que acaba fugint per maltractaments, acollit en una banda de delinqüents de la que no podrà fugir… tot això amb només 9 anys i sent més bo que un tros de pa. Encara que vaja encadenant desgràcies també va trobant bona gent que li ajuda, això si.
Pot ser una bona manera de retrobar-se amb l’autor anglés. Podeu trobar Oliver Twist en les obres completes de l’autor, en el seu idioma original, també en forma de literatura anivellada o en les diferents versions cinematogràfiques que tenim a la biblioteca.

Troba’l a la biblioteca

Find it at library

Comments are closed.