Off

Setmana de la Ciència (del segle XIX)

by ravalna on 5, novembre, 2012

Com ja sabreu (i en cas contrari no serà perquè no hem informat) al llarg de novembre se celebra la Setmana de la Ciència però ací al Connecta’t hem pensat que com nosaltres, ara per ara, ens dediquem a recomanar un format envellit, sembla ser, com és el llibre en paper i un costum tan poc competitiu com és la literatura hem decidit que enlloc de plorar per estar desfasats, anem a proposar-vos celebrar amb nosaltres la Setmana de la Ciència, però no qualsevol, perquè aquesta serà la Setmana de la Ciència del segle XIX.

La segona meitat del segle XIX va ser una de les èpoques més vibrants de la història occidental: els invents i els descobriments se succeïen, la tecnologia semblava no tindre límits, les exposicions (regionals, nacionals, universals) presentaven els avenços a la societat,… també va ser un dels moments més foscos d’Europa amb el colonialisme africà i asiàtic com a rerefons vergonyós i amb les contradiccions socials i polítiques que anaven preparant el que seria la Gran Guerra. Però aquesta volta volem ser com el burgés de províncies que assistia a una exposició universal a admirar-se, barret en mà, d’allò que li mostraven.

El Nautilus a l'Illa misteriosaVos proposem que vingueu amb nosaltres per a meravellar-vos amb els avanços de la ciència que poden transformar un home en monstre o fer-lo invisible, els increïbles descobriments realitzats al centre de la terra o al fons marí, el viatge en el temps que ens permetrà veure el nostre passat i, qui sap, si canviar el nostre futur. No vos sembla suficient? també podem discutir sobre els límits de la ciència o, si sou més del tipus aventurer, donar la volta al món, lluitar contra extraterrestres o intentar atrapar a Jack l’Esbudellador.

Durant aquesta setmana volem recomanar-vos autors ben coneguts per tots però que no per això deixen de ser imprescindibles. Alguns d’aquests llibres els llegiríeu ja fa anys: torneu a fer-lo, vos sorprendran. A H.G. Wells, Jules Verne i Stevenson, que seran els protagonistes aquests dies, hem volgut afegir una mirada a l’steampunk que tant ha fet per recuperar, més que siga icònicament, aquesta època.

Esperem que gaudiu del viatge i prepareu les maletes que comencem demà mateix i estarem fora tota la setmana.

Comments are closed.