Off

H.G. WELLS

by miolpe on 6, novembre, 2012

File:H G Wells pre 1922.jpg

Herbert George Wells (1866-1946), està considerat, juntament amb Jules Verne com un dels precursors de la ciència ficció. La seva trajectòria literària recolza aquesta consideració, novel·les com La màquina del temps, La guerra dels mons,  L’home invisible o L’illa del Dr. Moreau en les que desenvolupa històries fantàstiques vinculades al món de la ciència i la tecnologia, mostrant també el gran debat ètic al que es veuen sotmesos els avenços científics.

Però no només va conrear aquesta vessant. Fruit del seu esperit rebel amb la societat en què vivia i de la seva ideologia política, surten altres històries vinculades als canvis socials que bategaven a l’època: Anna Verònica, on defèn els drets de les dones, Love and Mr. Lewisham, o Tono Bungay, en la que manifesta el seu atac al capitalisme.

Alguns dels seus llibres han inspirat una pel·lícula, o moltes com  L’home invisible o La guerra dels mons.

T’abelleix llegir-ne alguna? Doncs a la Biblioteca pots trobar aquestes, i si prefereixes llegir-lo en el seu idioma nadiu estàs de sort perquè al Projecte Gutenberg estan les seves obres en domini públic.

I si el que t’agrada més és el cinema, també tenim algunes de les adaptacions de les seves novel·les a la Biblioteca

Comments are closed.