Off

Robert Louis Stevenson

by miolpe on 8, novembre, 2012

File:Robert-louis-stevenson.jpgAvui recuperem la figura de Robert Louis Stevenson (1850-1894), de qui sense dubte  recordarem les conegudes L’illa del tresor i El cas misteriós del doctor Jekyll i el senyor Hyde. No obstant això, la seva producció literaria és molt extensa: reculls de contes, poesia, llibres de viatges, assaigs i fins i tot música, són alguns dels estils que va conrear amb més o menys èxit. A la Biblioteca podeu trobar aquestes obres.

La influència del seu treball la veiem de diferents formes, en obres d’altres autors que se serveixen de les figures, personatges i trames de Stevenson per crear-ne la pròpia, en pel·lícules, obres de teatre, còmics i fins tot, en les més variades manifestacions artístiques en el més ampli sentit de la paraula, a saber: pintures, escultures, gravats, bars (i tant que sí!)…I és que el món d’acció, aventures i terror que Stevenson recrea en les seves novel·les és un gran atractiu del que noves generacions gaudeixen i adapten als temps que corren.

I aquest món, de vegades també dóna per riure.

[youtube]http://youtu.be/1DUkGjWVOlc[/youtube]

Comments are closed.