Off

Isaac Asimov

by miolpe on 16, novembre, 2012

'Isaac Asimov painted portrait _DDC4979' photo (c) 2010, thierry ehrmann - license: http://creativecommons.org/licenses/by/2.0/

No podríem tancar aquesta setmana dedicada a la ciència i a la literatura, sense parlar d’ell, perquè el llegat que ens ha deixat Isaac Asimov és d’un importantíssim valor literari i científic. La seva figura està associada amb la ciència ficció, camp al que li va dedicar els primers anys de la seva producció literària'Isaac Asimov - Foundation' photo (c) 2010, Uflinks - license: http://creativecommons.org/licenses/by/2.0/ i de la qual sorgeixen obres tan rellevants com la saga de les Fundacions formada per almenys 16 històries publicades  aleatòriament, la lectura de les quals dóna un significat complet a la trama.

Però com a autor prolífic per excel·lència, va signar més de 500 volums, la diversitat de la seva escriptura és molt extensa i en ella trobem des de novel·les de misteri o fantasia, fins a divulgació històrica o científica què és de la qual ens volem ocupar avui.

Després d’aquesta petita introducció, he de reconèixer que no conec massa l’obra d’Asimov, la ciència ficció no m’atreu especialment, però navegant per saber més d’ell he descobert que és una figura apassionant, he llegit alguns articles, he vist algunes entrevistes i ara puc comprendre amb tota la seva magnitud l’admiració que desperta aquest home i el seu treball i per què més d’un el considera el millor divulgador de la història. Transmet amb passió i les seves explicacions són molt interessants, planeres i senzilles. És el vehicle conductor perfecte per fer arribar el món de la ciència a un important nombre de gent i tot això ho veiem reflectit en la seva obra. No sé massa coses de la seva obra, he dit, però espere saber-ne més a partir d’ara perquè aquesta és una altra qualitat, per a mi admirable, aconseguir despertar la curiositat i l’interès del lector en allò que escriu, i és això el què aquest post i la feina d’Asimov ha aconseguit: curiositat i desig per aprendre, per saber, per descobrir, de la seva obra i del món de la ciència on altres divulgadors li han pres el relleu i es dediquen, de vegades de forma altruista, a difondre els coneixements propis i els d’altres, a posar a l’abast de tothom un món que potser d’entrada ens semble avorrit i en el qual mai no és tard per endinsar-se’n.

De totes les coses que he descobert aquest díes amb Asimov, em quede amb aquestes dues. La primera perquè el missatge continua sent tan vàlid ara com aleshores i la segona perquè em sembla fascinant la seva forma de relacionar ciència, poesia i bellesa.

T’interessa? Troba’l a la Biblioteca

 

 [youtube]http://youtu.be/SX-LexiN8wg[/youtube]

Comments are closed.