Off

365 solucions per a reduir la teva empremta de carboni

by miolpe on 3, desembre, 2012

Una vesprada em vingueren a fer una enquesta sobre els meus coneixements a raó de l’impacte que  li suposaven les meves tasques diàries al medi ambient. Sempre he pensat que sóc prou conscient del que significa respectar el medi ambient i tracte de ser conseqüent amb el meu entorn i respectar-lo en la mesura que sé. No obstant, també pense que les meves petites accions a casa no serveixen de massa si no hi ha una bona dosi d’entusiasme per l’ecologia per part d’institucions oficials o que  l’aigua que jo puga estalviar a casa és insignificant amb la que es malbarata a les grans superfícies industrials. Però tota pedra fa paret, així que des que recorde em sé la Regla de les R i d’altres que aplique i explique a la mare. Aquest estiu, a més, em vaig trobar amb un article amb una sèrie de consells i recomanacions per a reduir l’esmentada i coneguda Empremta de Carboni – de la qual pots ampliar la teva informació ací i ací – quan, sorpresa! A la biblioteca que hi ha gairebé de tot, vaig localitzar la font. N’hi ha d’interessants, i n’hi ha d’inaplicables amb el tipus de construccions a les quals acostumem a viure, però en si és un llibret d’on podràs treure diferents idees ja clàssiques com  ara dutxar-te en lloc de banyar-te, reduir el volum d’aigua a la cisterna del bany, portar bossa pròpia en fer la compra o no fer-la amb gana i altres de nova incorporació com reduir embalatges i envasos, comprar sense intermediaris  i a ser possible productes locals i de temporada.

Dels consells més curiosos, per a mi, són fer servir panells reflectants rere els radiadors per projectar el calor cap endavant de l’habitació o mantenir en ordre la nevera i el congelador per tal que estiguen oberts el temps imprescindible. Al fil de l’ordre al frigorífic, em permet enllaçar  -ja que estic- aquesta altra idea per congelar el brou.

Què us semblen aquestes idees?

Troba’l a la Biblioteca

Comments are closed.