Off

Anecdotari històric i necrològic de la mà de Nieves Concostrina

by ravalna on 10, desembre, 2012

Nieves Concostrina és una periodista que ha col·laborat en RNE en diferents espais dedicats a l’efemèride del dia (fins juliol de 2012 en el programa “En días como hoy”) i a curiositats i anècdotes necrològiques (fins juliol de 2012 va dirigir i presentar l’espai “Polvo eres”, i a hores d’ara col·labora amb l’espai “El Acabose” en el programa dels caps de setmana “No es un día cualquiera”).

Aquesta presentadora és una gran coneixedora d’anècdotes històriques i necrològiques com demostra en els programes de ràdio en què participa, on conta aquestes històries amb un gran sentit de l’humor. A banda, les ha recopilat en diferents llibres, com són “Menudas historias de la historia” o “Polvo eres. Peripecias y extravagancias de algunos cadáveres inquietos”. Si alguna vegada t’has preguntat per què una barra de pa de quart pesa menys de 250 grams; d’on ve l’expressió “quan el mal ve d’Almansa, a tots alcança” o qui va ser l’última víctima de la inquisició, la resposta a aquestes preguntes i moltes altres les trobareu en “Menudas historias…”.

En canvi si voleu conéixer les peripecies d’alguns “cadàvers inquiets” com els de Napoleó, el Cid, Rasputín o de Perón; o com d’alguns delinqüents són capaços de segrestar a difunts amb la intenció de cobrar per la seua devolució als familiars podeu llegir “Polvo eres…”

Recomanat per Àngels Belloch

Troba’ls a la biblioteca

 

Comments are closed.