Off

Parelles de cinema: El tiempo de los emperadores extraños

by ravalna on 12, desembre, 2012

Si llegixes aquesta ressenya pensant que anem a parlar de parelles d’actors i actrius, o de parelles de personatges de ficció que s’han fet conegudes per pel·lícules, no continues llegint perquè la història no va per ahi.

Quan parle de parelles de cinema em referisc a la relació entre les obres literàries i les pel·lícules que les adapten. Com les parelles, les relacions poden ser bones o catastròfiques. D’un bon llibre es pot fer una pel·lícula calamitosa, o una pel·lícula pot millorar a l’obra literària en què es basa.

En aquesta ocasió de la parella només puc comentar la novel·la, perquè la pel·lícula encara no l’he pogut veure. Vosaltres si voleu jugar a les set diferències, teniu a la vostra disposició en la biblioteca de la UPV la novel·la i la pel·lícula.

Estem parlant, i ja era hora que ho diguera, de la novel·la “El tiempo de los emperadores extraños” de Ignacio del Valle. És una novel·la que parla de la División azul, aquells soldats espanyols que per diferents raons lluitaren com a voluntaris amb l’exercit alemany durant la segona guerra mundial. El llibre es centra en una investigació quasi policíaca per a averiguar qui ha assassinat a diferents membres d’aquesta unitat militar enmig del front rus. És una novel·la entretinguda i fàcil de llegir. El títol de la pel·lícula és Silencio en la nieve.

Recomanat per Àngels Belloch

Comments are closed.