Off

Una recomanació de Nobel: “Canvis” de Mo Yan

by ravalna on 7, gener, 2013


canvis mo yan
La Fundació Nobel va premiar amb el Nobel de literatura de 2012 a l’escriptor xinés Mo Yan.

He reconéixer que que per a mi, aquest autor era un gran desconegut fins què l’acadèmia sueca va decidir concedir-li el premi. Després, em vaig enterar que era l’autor de Sorgo rojo, llibre en què es basa una de les pel•lícules xineses més conegudes a Occident.

El conegut cineasta Zhang Yimou va dirigir aquesta cinta en 1987, que va ser protagonitzada per l’actriu xinesa Gong Li, també molt reconeguda internacionalment. Podeu gaudir d’aquesta pel•lícula i d’altres dirigides per Zhang Yimou en les biblioteques de la UPV.

Mo Yan, en Canvis fa un paral•lelisme entre de la seua vida i l’evolució histórica de la Xina contemporània. L’autor fa una crònica del seu país, amb anècdotes que descriuen la seua vida des de l’adolescència fins a l’actualitat. Una bona forma de conéixer el país més poblat del món i conéixer a l’autor premiat amb el Nobel de Literatura en 2012.

Si voleu llegir l’obra d’aquest autor, part de la seua obra està disponible en les biblioteques de la UPV.

Recomanat per Àngels Belloch

Mo Yan en les biblioteques de la UPV

 

Troba’l a la biblioteca

 

Comments are closed.