Off

Els Goya arriben a les biblioteques de la UPV

by lmolinos on 11, febrer, 2013

candidaturasEl lliurament dels premis Goya 2013 es realitzarà el 17 de febrer. És la 27a edició d’uns premis que dóna anualment la Academia de las Artes y las Ciencias Cinematográfics de España  des de 1987. Els premis són una forma de promoció del cinema realitzat durant l’any.  Repassant la llista de candidats   i finalistes  de 2013 ens fem una idea de com ha sigut la collita cinematográfica de 2012.

mar adentro2Entre els premiats i els candidats d’aquests quasi trenta anys  de cinema podeu trobar-vos pel·lícules com Mar Adrentro d’Alejandro Amenábar (premiada amb 14 premis en 2005); ¡Ay Carmela! de Carlos Saura (premiada amb 13 premis en 1991); Belle Époque de Fernando Trueba i Pa negre d’Agustí Villaronga (9 premis en 1993 i 2011).ay carmela

Pobelle epoquedeu aconseguir en les biblioteques de la upv les pel·lícules més premiades  i les que tenen la distinció de millor pel·lícula de l’any.pa negre1

Si a més, voleu informació estadística sobre l’exhibició cinematográfica i de video a l’Estat Espanyol , podeu consultar les dades publicades pel Ministeri de Cultura. Per anys podem saber dades com quines són les pel·lícules amb més recaptació, el nombre d’espectadors i la quota de mercat per països.

Col.laboració d’Àngels Belloch

Comments are closed.