Off

Life of Pi

by daponch on 22, febrer, 2013

vida de piAra que s’apropa la cita anual amb els Oscars, crec que és un bon moment per parlar de Vida de Pi, un llibre de Yann Martel, publicat a Espanya per l’editorial Destino al 2003. Aquest llibre ha estat, baix el meu punt de vista, magistralment adaptada a la gran pantalla pel director xinés Ang Lee.

Vida de Pi és una novela que parla de la vida d’un xiquet indi, fill del propietari d’un zoo, que per diverses qüestions  ha d’emigrar amb tots els animals en busca d’un canvi. La història es podria dividir en dues parts.

Hi ha una primera part on el xiquet encara és a l’Índia. Allí experimenta els primers dubtes i un gran interès per les religions que l’envolten. Te la necessitat de buscar en elles la raó de ser i per això entra en contacte amb les tres. Aquesta primera part ens parla de la religió, però també dels sentiments més profunds de Pi, de la seva familia y de la seva relació amb els animals del zoo.

La segona part relata el trajecte i naufragi del vaixell on viatja amb tota la seua família i tots els animals del zoo. Aquesta segona part, és una part molt intensa, dura, fantàstica, profunda, on vertaderament Pi s’enfronta a la vida en estat pur i ho fa amb uns curiosos companys de viatge.

El final de la història per a mi és el millor. És per a mi el millor final possible. És un final que porta al lector, y ara també a l’espectador a la reflexió. Ens porta a reflexionar sobre el que vertaderament passa a la història y al mateix temps ens incita a que reflexionem sobre la nostra pròpia història.

L’adaptació de Ang Lee, per a mi és immillorable. S’ajusta a la perfecció al llibre, aconseguint provocar els mateixos efectes i sentiments que em va transmetre el llibre. Les imatges acolorides y plenes de força, els moments delirants, les escenes tràgiques, tot està portat d’una manera exquisida.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=HKuWAXffnk4[/youtube]

Em considere fan de la Vida de Pi. El llibre em va captivar ara ja fa uns anys i he de dir que la pel·lícula m’ha sorprès tant hui com ho va fer el llibre.

Troba’l a la biblioteca

Comments are closed.