Off

I els superherois?

by miolpe on 28, febrer, 2013

Doncs fent una ullada a les adaptacions cinematogràfiques de les grans històries de la novel·la gràfica val a dir que el resultat no és gens brillant en la qüestió dels guardons. La catifa dels Òscar amb prou feines ha estat trepitjada.

MIB

No obstant, sí cal parlar de la revolució que l’any 1997 suposà la caracterització dels personatges de Men In Black, cosa que li va proporcionar l’Òscar al Millor Maquillatge.

Durant els anys 80, Lowell Cunningham començà a escriure aquestes històries basades en les teories “conspiranoiques” sorgides arran dels avistaments extrarrestes allà pels anys 50. Il·lustrades per Sandy Carruthers van veure la llum a començament de l’any 90 però, com es va fer el salt a la gran pantalla? Doncs ací podreu trobar una informació més completa.

 A la Biblioteca podeu trobar les dues primeres pel·lícules i una lectura anivellada en anglès.

 

road1 comic perdicion

Road to perdition, té el seu origen en el manga Lone wolf and cub i l’adaptació cinematogràfica protagonitzada per Tom Hanks, va aconseguir l’any 2002 el premi a la Millor Fotografia.

 En aquesta història ens endinsarem en el món de la mafia de la mà de Max Allan Collins i Richard Piers Rayner, qui amb una argumentació ben filada  perfilaran personatges i entramats molt intensos.

Tant si coneixeu el còmic com si no, la pel·lícula, que podeu trobar a la Biblioteca, és altament recomanable.

 

spiderman_colors___giu_by_bongiuovi-d348ige

La saga de Spiderman, s’alçà l’any 2004 amb l’Òscar als Millors Efectes Visuals amb la segona de les aventures d’aquest personatge portada a la gran pantalla. Què dir-vos què no sapigueu de l’home-aranya? Doncs aquest personatge creat per Stan Lee i dibuixat per Steve Ditko apareix per primera vegada l’any 62 i a hores d’ara pot dir-se que clarament s’ha consolidat com a icona de la imatge Marvel.

Només ens queda gaudir-lo a la Biblioteca

dc__s_comic__s_batman_by_jonathan_munro-d424a39

El personatge de Batman, apareix per primera vegada l’any 1939, i és des dels anys 40 que se’l pot veure en diferents adaptacions cinematogràfiques, no obstant, serà Christopher Nolan qui amb la seva The Dark Knight aconseguirà, l’any 2008, ser guardonat als Òscar. Nominada amb set categories, finalment el film va ser guardonat amb dos: Millor edició del so i Millor actor de repartiment, per a Heath Ledge, a qui la seva representació del Joker li va suposar aquest premi pòstum.

No et perdes tot el material que tenim a la Biblioteca sobre aquest personatge.

Però també en Espanya donem premis cinematogràfics! 😉


mortadelo&filemonMortadelo i Filemón
va emportar-se l’any 2003 un total de 5 guardons als premis Goya en les categories Millor Direcció Artística, Millor Direcció de Producció, Millors Efectes Especials, Millor Muntatge, Millor Maquillatge i Perruqueria. Els personatges creats  per Ibàñez l’any 58 són de sobres coneguts per tothom però tampoc  les noves generacions deurien perdre’s les seves històries de cap de les maneres. A la Biblioteca pots trobar un recull de les mateixes.

 

arrugas-la-peliculaSuperherois d’una altra mena són els personatges d’Arrugues, el còmic de Paco Roca que l’any 2011 va emportar-se dos premis Goya: Millor Pel·lícula d’Animació i Millor Guió Adaptat, i no hi ha per a menys, aquesta història aconsegueix connectar amb el públic des de la primera escena.

Si encara no l’has tinguda entre mans, a la Biblioteca la podràs trobar. No esperes més!

D’altra banda, també caldria esmentar, aquelles altres adaptacions, que malgrat no haver tastat les mels de Holliwood, ben bé ho han merescut, reconeixement que en moltes ocasions han vist recompensat per altres institucions, és el cas per exemple de Watchmen, la història ideada per Alan Moore i que podeu trobar a la Biblioteca  en ambdues versions.

Amb menys guardons, però no per això pitjor, està V de Vendetta, una gran història amb una gran càrrega simbòlica en aquests temps que vivim. Si no la coneixes, és el teu moment, la tens a la Biblioteca.

Canviant de tema radicalment, també trobem una altra adaptació a considerar en aquest llistat particular, es tracta de Persèpolis, la història que amb gran traça ha creat Marjane Satrapi i que l’any 2007 va ser portada a la gran pantalla amb la pròpia supervisió de l’autora. Una autèntica delícia visual que podeu emportar-vos de la Biblioteca.

I vosaltres, quina  adaptació cinematogràfica afegiríeu?

watchmen

 persepolis

v_for_vendetta_1_by_kinslayer13-d3dolot

 

Comments are closed.