Off

Ciudad abierta

by ravalna on 13, maig, 2013

ciudad abiertaJulius, un jove psiquiatra de la ciutat de Nova York, empra bona part del seu temps lliure en passejar per la ciutat, aprofitant aquestes passejades no només per mostrar-nos Nova York a través del seu esguard si no per reflexionar sobre música, sobre història, sobre la seua vida i, sobre tot, sobre els personatges que va trobant, tant a Nova York com a Brussel·les o a la pròpia Àfrica de la seua infantessa i adolescència.

Un fil conductor de la novel·la és el desarrelament, la immigració, l’esclavitud, sent la creació de la identitat, tant individual com de la pròpia ciutat, un dels grans temes que, en un monòleg continu, va construint Julius.

És un text ple de referències que, encara que pugues perdre’t algunes, dota al text de coherència i humanitat, de realitat. I és també, una de les meues recomanacions d’enguany, sent un dels llibres que més he gaudit en els últims mesos.

Troba’l a la biblioteca

Comments are closed.