Off

Olímpicos. Historias asombrosas y divertidas anécdotas sobre medallistas olímpicos de Ramón Márquez C

by ravalna on 17, juny, 2013

C921204.jpgEl llibre Olímpicos. Historias asombrosas y divertidas anécdotas sobre medallistas olímpicos del periodista mexicà Ramón Márquez C. és un recorregut per la història de l’olimpisme des de les primeres Olímpiades de l’era moderna (1896) fins als nostres dies. Eixe exercici de memòria històrica, és un recorregut per la història de l’esport, però també per la història política, militar, social i cultural de tres segles (XIX, XX i XXI).

El títol del llibre fa referència a anècdotes divertides, però els relats olímpics poden ser diversos com la vida, hi ha de graciosos, però també d’agredolços o directament alguns d’ells són realment tràgics. Hi ha esportistes que protagonitzen vides exemplars amb altes dosis d’esforç i de superació personal, però també hi ha altres que protagonitzen situacions vergonyoses i poc exemplaritzants.

Entre les interessants anecdòtes que conta el llibre, podem trobar un recorregut pels esportistes olímpics que van protagonitzar diferents versions cinematogràfiques de Tarzan. Entre ells, destaca el Tarzan cinematogràfic més conegut, Johnny Weissmuller. Tot un fora de sèrie esportiu que va superar la polio i els  problemes de salut durant la infantesa, per a convertir-se en un gran nadador en les Olimpíades de Paris 1924 i Amsterdam 1928.

Si voleu llegir la història completa de Johnny Weissmuller i d’altres grandissíms esportistes olímpics podeu trobar el llibre en la col·lecció de les Biblioteques UPV.

Recomanat per Àngels Belloch

Comments are closed.