Dalí i el Quixot

by miolpe on 4, novembre, 2013

quijote_sepia

Aquest post surt d’aquest altre, en un moment en que no hi ha cap celebració oficial del personatge de Cervantes, però que sempre està present per tractar-se d’una inesgotable font d’inspiració per als més diversos artistes: Ortega i Gasset, Unamuno, León Felipe i altres autors més contemporanis traslladaren aquest personatge a les seves pròpies incursions literàries. No fa molt parlàvem ací d’un d’aquests fenòmens, Al morir Don Quijote, d’Andrés Trapiello,

Però no només de literatura viu el Quixot, artistes com  Salvador Dalí, també van deixar la seva particular empremta en la immortalitat del cavaller més internacional de la nostra literatura.

Avui volem deixar pas a la visió particular d’aquest artista, qui en tres ocasions diferents va fer front al repte d’il·lustrar aquesta història, la darrera de les quals, a finals dels anys setanta, va deixar per al nostre delit 25 originals en tinta i aquarel·la que giren al voltant de la primera part de la novel·la.

A la Biblioteca podeu trobar el catàleg de l’exposició que va albergar l’IVAM l’any 2005, història, biografia, tractament de la figura del Quixot a l’obra de Dalí, tot en un volum certament interessant i enriquidor. I si voleu saber-ne més sobre aquest controvertir artista, no dubteu en consultar tot el que la Biblioteca disposa.

images (1)

Salvador Dalí

2 Responses to “Dalí i el Quixot”

  • Àngels escrigué:

    molt interessant, relacionar diferents arts, literatura, pintura….

  • Laura N. escrigué:

    La primera il·lustració m’encanta, crec recordar que estava a la clínica del metge on anava de menuda.