Off

Luis García Berlanga

by ravalna on 18, desembre, 2013

El_verdugoBerlanga és un dels millors directors del cinema espanyol i va ser, amb la col·laboració inestimable de Rafael Azcona, un dels retratistes més cruels i precisos a l’hora de presentar la realitat social espanyola.

En 2013, es commemora tant el 50è aniversari de la pel·lícula El verdugo  i com el 60è aniversari de la pel·lícula Bienvenido Mr Marshall de Luis García Berlanga.

El verdugo és una de les històries més crues de les que va fer el director valencià i, personalment, és la que més m’agrada de la seua filmografia. Si vos plantegeu fer una sessió vos recomane acompanyar El verdugo amb el documental Queridísimos verdugos del director Basilio Martín Patino on parlen els últims botxins, que treballaven en els anys 70. Si voleu alguna cosa més lleugereta, a les Biblioteques UPV tens bona part de la filmografia de Berlanga.

Recordeu que les Biblioteques UPV compten amb una completa filmoteca amb moltes pel·lícules i documentals esperant el vostre préstec.

Comments are closed.