Off

Les banderes de l’1 d’abril d’Antoni Vives

by ravalna on 14, abril, 2014

banderesAquesta novel·la recórre les peripècies vitals de tres personatges que tenen històries paral·leles i que en moments molt importants de les seues vides s’entrecreuen. La novel·la comença en el moment en què les tropes franquistes arriben al poble de Chinchón.

D’aquest poble madrileny són Misericordia, Jesús i Julián. Misericordia, també coneguda com la “Pasionaria de Chinchón”, representa al ban republicà i viu l’experiència de la repressió de la Postguerra. Jesús i Julián formen part del bàndol nacional que va recolzar l’alçament.

Encara que aquests dos últims personatges pertanyen al mateix bàndol, tenen perspectives vitals diferents. Un idealista Jesús és un “camisa vieja” de la Falange, que veu amb desconfiança a les noves classes emergents que es constituïxen després de la Guerra Civil. A més, Jesús coneix de primera mà l’experiència de la guerra, en la Guerra Civil i la Segona Guerra Mundial com a membre de la “División azul”.

Per contra, Julián és membre d’una família ben situada de Chinchón que aprofita la finalització de la Guerra Civil (en la qual no ha participat en el front) per adquirir cada vegada més cotes de poder i ser un personatge important del règim.

Recomanat per Àngels Belloch

Troba’l a la biblioteca

Comments are closed.