Off

La marca del meridiano

by lmolinos on 2, juny, 2014

marca meridianoLa novel•la La marca del meridiano de Lorenzo Silva és un dels guardonats amb el Premi Planeta durant els més de 60 anys d’història d’aquest premi. La va acompanyar, com a finalista del 2012, La vida imaginaria de Mara Torres.
És la meua primera experiència lectora amb Lorenzo Silva. Allò que em va animar a llegir aquesta novel•la va ser el bon record que tenia de la pel•lícula El alquimista impaciente. No és l’únic llibre d’aquest autor que té la seua versió cinematogràfica, el mateix passa amb La flaqueza del bolchevique.
La marca del meridiano és una novel•la entretinguda i que enganxa al lector que no pot deixar de llegir. Malgrat això, a més d’entreteniment, el llibre reflecteix els problemes de la societat actual. Des de les possibilitats d’internet com a ferramenta d’investigació policial però també com a eina utilitzada pels delinqüents per a infringir la llei, als problemes que té la Justícia per la manca de mitjans materials.
La novella comença amb l’assassinat en estranyes circumstàncies d’un guàrdia civil retirat, que coincideix temporalment amb l’anunci de la treva d’ETA i la mort de Gadafi a Líbia. L’equip de la Guàrdia Civil encarregat d’investigar el cas està comandat per un guàrdia que va ser amic i company de treball de la víctima. Durant la recerca policial veurem desfilar temes que ens són familiars per la seua actualitat, com són la crisi econòmica, la corrupció o les retallades en els salaris dels funcionaris públics.

Si voleu llegir més llibres guardonats amb el Premi Planeta que tenim en les biblioteques de la UPV
Si voleu llegir més llibres finalistes en el Premi Planeta en les biblioteques de la UPV

Col.laboració de A. Belloch

Comments are closed.