Off

Esperant la lluna plena

by mdogarle on 14, juliol, 2014

esperant la lluna plenaLa novel·la de la que parlem hui va rebre el Premi Fundació Bancaixa de narrativa juvenil en 2013. Una de les grans virtuds d’aquesta novel·la de Vicent Sanhermelando,  és  que encara que puga ser classificada com a narrativa juvenil, pot ser llegida per persones de totes les edats.

La novel·la està situada en el moment històric de la transició entre el regne musulmà de València i el regne cristià. És una història d’amor i tolerància entre persones de diferents cultures.

Jaume viu a Tortosa i és fill d’una família mixta en què són pare és cristià i sa mare musulmana.  La intolerància religiosa fa que la família haja de fugir al Regne musulmà de València. Jaume (que passarà a dir-se Yaqub) podrà passar desapercebut vivint com un musulmà  més, gràcies a què sa mare li havia ensenyat d’amagat l’àrab i les tradicions musulmanes.

El protagonista treballa com a criat, per al fill malalt d’una família benestant, que viu a la Vil·la Nova. Allí coneixerà la solidaritat, l’amistat i l’amor. I tot això coincidix en uns moments de canvi, en què el Rei En Jaume I entra a la ciutat de València.

Si voleu saber més de la novel·la, podeu visitar la seua web on trobareu una guía de lectura, el primer capítol i recursos didàctics. http://esperantlallunaplena.webs.com/

Troba’l a la biblioteca

Recomanat per A. Belloch

Comments are closed.