Off

L’home el bosc: exposició a la Biblioteca de Belles Arts

by ravalna on 4, novembre, 2014

home_bosc

La Biblioteca de Belles Arts ha preparat una exposició molt interessant al voltant del llibre Homes del Bosc que podreu gaudir fins el 26 de novembre.

HOMES DEL BOSC: una historia dels maquis, és un text que, amb un llenguatge assequible i entenedor, barreja el relat juvenil, la divulgació històrica i el gènere epistolar. En ell, els més menuts d’una família descobriran, a partir d’unes cartes amagades, el recorregut vital d’un guerriller i coneixeran perquè va esclatar la Guerra Civil, com es va desencadenar una duríssima repressió per part de la dictadura i com front a això, milers de persones resistiren i la combateren durant anys. Aquest llibre intenta que la història i la memòria d’aquestes persones arribe als més joves.

L’autor, Paco Collado, va estudiar Història però treballa com a bibliotecari des de fa un fum d’anys. Ha publicat un llibre sobre la història del Moviment Okupa a la ciutat de València i un altre sobre el poble saharauí. Vinculat a diferents col·lectius i moviments socials de València, un dels seus motius per presentar aquesta nova publicació sobre els Maquis és mostrar als més joves una part quasi sempre amagada de la nostra història més recent i d’unes persones que lluitaren fins el seu últim alè cercant la llibertat. El llibre compta amb il·lustracions de Nacho Martínez, IGNATUS.

A més a més, Núria Mestre ha realitzat una PROPOSTA DIDÀCTICA sobre el llibre, per tal que els professors puguen treballar els continguts a les aules.

Aquest llibre s’ha fet amb micromecenatge, a través de la plataforma Verkami, un sistema cada volta més estés que permet escometre aventures editorials sense entrar en l’estructura, moltes voltes anquilosada, de les editorials tradicionals.

Podeu saber més sobre el llibre a través de les xarxes socials:

Blog del llibre: http://homedelbosc.wordpress.com/

Facebook:  https://www.facebook.com/home.delbosc.1

Comments are closed.