Off

Aguirre, el magnífico

by miolpe on 22, juny, 2015

Aguirre-el-magníficoEn aquesta novel·la, Manuel Vicent desfila, amb la retòrica acostumada, per la figura de Jesús Aguirre, intel·lectual, editor literari, aristòcrata per matrimoni i acadèmic espanyol. Ho fa amb floritures i sense embuts, traçant les seves desventures i les pròpies en reflexions, de vegades eternes, en una mena de prospecció personal on es dibuixa una Espanya convulsa i en plena transformació a través de la persona Aguirre i la constel·lació d’intel·lectuals, polítics i aristòcrates que es movien al seu voltant.

Cinquanta anys de la història més recent d’Espanya transmesos per la ploma grandiloqüent de Vicent en un text farcit de referències on es barregen les anècdotes, els esdeveniments clau i els personatges que hi intervingueren en el curs de la història amb la vida d’Aguirre, el seu fosc naixement al sí del puritanisme de la societat càntabra dels anys 30, la infantesa a La Salle, el despertar de la fe i la presa d’hàbit, la seva formació a l’Alemanya de la postguerra,  l’ambició de poder o l’últim trajecte aristocràtic. Una vida al voltant de la qual es vertebra la societat i la política espanyola de la postguerra, la dictadura i la transició, de la qual va formar part activament.

Troba’l a la Biblioteca

Comments are closed.