Off

Las bicicletas son para el verano

by miolpe on 27, juliol, 2015
“¿Con quién podía España tener una guerra? ¿Con los franceses? ¿Con los portugueses?
Pues fíjate, primero que lleguen hasta aquí, la guerra se ha acabado”

9788467035469Aquesta obra de teatre de Fernando Fernán-Gómez  és tot un clàssic de la nostra literatura. Ambientada en el Madrid de la Guerra Civil, aquesta obra estructura les desventures d’una família senzilla i treballadora a través del transcurs de la Guerra, la incredulitat de l’esclat, el drama del racionament i la fam, la divisió de la societat, les represàlies de la victòria, tot sense perdre l’esperança ni el sentit de l’humor.

Las bicicletas son para el verano ens acosta en primera persona, sense dramatismes,  al trasbals que suposa una guerra per a la població; des de la por, la sorpresa i la inquietud dels seus inicis fins a l’acceptació i quotidianitat de les bombes, de la mort, de la tragèdia. Situacions límit a les que s’enfrontaran amb només una esperança, retornar a la normalitat, però quina és la normalitat d’un país partit per la meitat?

Una història sense dubte imprescindible per a no oblidar-la, especialment per a no repetir-la.

Emporta’t també la pel·lícula i no la tornes fins setembre, com nosaltres!

Comments are closed.