Off

El gran Gatsby

by miolpe on 13, octubre, 2015

El gran GatsbyNi tan sols la revista Times li va atorgar un espai ben situat quan la novel·la es va publicar el 1925, relegant-la a un  simple paràgraf en la segona pàgina de la secció de literatura. 90 anys després, no obstant és considerada com una de les millors novel·les del segle XX.

Escrita amb una prosa impecable i elegant, tant que no s’entén com en algún moment va estar censurada per les referències sexuals -absolutament inexistents- i el seu vocabulari grosser, aquesta història és el fidel reflex de l’alta societat estadounidenca dels anys vint: poderosa, freda i frívola. Societat on Gatsby tracta de fer-se un lloc amb una clara intenció, canviar el passat de pobresa que li va impedir donar un futur pròsper a Daisy, la dona de qui continua profundament enamorat i que finalment es va casar amb una estrella de la lliga universitària de futbol provinent d’una poderosa i adinerada família. Ara, amb un nou estatus social, Gatsby lluita per recuperar-la.

Si encara no l’has llegit, és el moment de fer-ho, a la Biblioteca pots trobar també la versió cinematogràfica de l’any 74 amb Rober Redford en el paper protagonista.

Troba-la a la Biblioteca

Comments are closed.