Off

Blitz

by miolpe on 19, octubre, 2015

BlitzDe la prolífica activitat creativa de David Trueba, surt aquesta història, la seva darrera novel·la, narrada en primera persona pel seu protagonista, un jove arquitecte-paisatgista qui s’ha d’enfrontar amb la crisi espanyola del sector  i amb la ruptura de la seva relació amorosa només encetar la trentena.

Con un llampec, la vida en la que s’havia instal·lat es trenca per la meitat i al fracàs professional en el que està immers des de fa un temps se li afegeix el trasbals de la ruptura. En eixos dies immediatament posteriors on la solitud, el desconcert, i la tristesa amenacen amb deixar una petjada profunda, l’Helga, alemanya sexagenària li oferirà l’aixopluc que necessita.

Malgrat declaracions de Trueba de no pretendre fer d’aquesta una història generacional, sinó posar el lector davant la realitat del sexe en la maduresa, per molta cruesa en el llenguatge de la seva descripció, en la meva opinió el tractament de la relació d’ambdós -siga la que siga- es queda en la superfície, ballant entre tòpics i caient de vegades en un to cursi i condescendent.

Troba-la a la Biblioteca

Comments are closed.