Off

Vés i aposta un sentinella

by nasasmi on 11, gener, 2016

harperleeAquesta novel·la va ser un dels grans esdeveniments literaris del 2015, no només per ser la publicació de la primera novel·la de Harper Lee, l’autora de “Matar un rossinyol” (Premi Pulitzer en 1961), sinó també perquè des de els primers moments aquesta publicació va estar envoltada de tot tipus de critiques: si era una novel·la amagada per la pròpia escriptora, quan i com s’havia descobert el manuscrit…

La historia tracta d’alguns dels personatges de “Matar un rossinyol”, sobre tot de la jove Jean Louise Finch «Scout» i son pare l’advocat Atticus, però vint anys després.

Com cada estiu la jove torna a la casa familiar de Maycomb, un poble tranquil d’Alabama on va passar la infantesa, però aquell estiu Jean Louise ha de fer front a una sèrie de qüestions relacionades amb els drets civils, el racisme, la situació de la dona en aquella societat… tots aspectes que fan qüestionar-se molts coses de la seua vida; ella que encara continua sent en el fons la inquieta, inconformista i poc convencional “Scout”.
La novel·la fa molt que pensar ja que els temes son molt actuals malauradament, es per tant una lectura molt recomanable tant si has llegit o no “Matar a un rossinyol”, ja que si l’has llegida tornaràs a gaudir dels personatges, i si no… ja saps quina serà la teua pròxima lectura, no? 😉

Troba l’autora a la Biblioteca

Comments are closed.