Off

Darwin Day

by miolpe on 8, febrer, 2016

“Al començament, el Sistema Solar girava al voltant de la Terra, i la humanitat fou esculpida amb argila i os – deixada caure, per dir-ho d’alguna manera, perfectament formada dins d’un jardí habitat. Tanmateix, les històries sobre l’Origen estan destinades a ser reescrites, i la reforma de la principal, de la idea essencial al voltant de la natura de les coses, significava i encara significa desafiar a poderoses ideologies i institucions”

[youtube]https://youtu.be/Ry7ND9Ja1-o[/youtube]

El Darwin Day és una celebració anual que pretén utilitzar la figura de Charles Darwin i el seu gran legat científic per estimular el pensament crític i posar en valor la ciència com el motor per aconseguir una societat millor. Organitzacions i institucions arreu del món preparen en aquesta setmana diferents activitats amb un objectiu comú: educar en el pensament científic, alimentant la curiositat a través del llenguatge universal de la ciència.

A València l’Octubre Centre de Cultura Contemporània organitza dues xerrades per al dimecres 10 de febrer

  • “L’origen de la cèl·lula eucariòtica” a càrrec de Toni Gabaldón, que tindrà lloc a les 12:30 a la Sala Darwin del Campus Burjassot-Paterna de la Universitat de València
  • L’antropocè “Els canvis ambientals planetaris recents suggereixen que la Terra ha pogut entrar en una nova era geològica dominada pels humans” (Lewis i Maslin, Nature 2015), amb Andreu Escrivà a les 19h al Bar de Ciències de l’Octubre CCC

 

Comments are closed.