Off

Inés y la alegría

by miolpe on 15, febrer, 2016
“[…] y seguí cocinando mientras me preguntaba porqué siempre tenía que ser así, siempre igual, cómo era posible que el coraje y la abnegación, el trabajo y el dolor de tantos siguiera dependiendo aún de la ambición personal de unos pocos.”

E9788483836224pisodis d’una Guerra Interminable és el projecte on, fent un paral·lelisme amb els Episodis Nacionals de Benito Pérez Galdós, Almudena Grandes es capbussa en la història més recent d’Espanya. Fragments de la Guerra Civil entrellaçats amb la dictadura de Franco se succeeixen en aquesta sèrie de novel·les imprescindibles que enceta Inés i la alegria.

La invasió de la Vall d’Aran l’any 1944 pels combatents republicans és l’eix al voltant del qual gira aquesta novel·la per on desfilen, perfectament desgranats i contextualitzats de la manera més fidedigna possible, membres històrics del Partit Comunista Espanyol, càrrecs rellevants el rol dels quals és primordial per entendre el desenvolupament dels esdeveniments. Pasionaria, Jesús Monzón i Santiago Carrillo, entre altres, donen el marc històric a la ficció d’Inés i Galàn. Ara un, ara l’altre, posaran en perspectiva uns fets que van succeir a les acaballes de la  II Guerra Mundial, on els exiliats republicans van combatre i amb la que van recuperar l’esperança que els suposava el derrocament del feixisme alemany per a retornar la legalitat republicana arrabassada per Franco al nostre país.

Troba-la a la Biblioteca

Comments are closed.