Off

Undercurrent

by miolpe on 29, febrer, 2016

A simple vista, aquesta història podria semblar-se a moltes altres on l’esperit del personatge femení es va fent fort davant les adversitats amb les que la vida la posa a prova. Però en Undercurrent tot és més profund del que sembla i les empremtes que han marcat la vida de Kanae, la defineixen com ella ni tan sols endevina.  En la tradicional cultura japonesa on Kanae es mou, la seva decisió somou el barri, però ella sap que qui ha de dirigir la seva vida és només ella, i no pot deixar que la sobtada desaparició del seu marit guíe el seu futur. És per això, que després d’un temps, reobri el sentō que ambdós regentaven i al que ara s’ha d’enfrontar tota sola.undercurrent2a

Undercurrent-mw

Amb una trama tan senzilla, Tetsuya Toyoda, aprofundeix en els estigmes que regeixen la vida dels japonesos on els marcats rols de gènere, el sentit de l’honor, la concepció de treball i sacrifici modelen una societat en la que el marge de maniobrar-se la pròpia vida és molt limitat. Kanae s’enfrontarà amb els seus propis fantasmes amb l’ajuda dels seus amics i veïns, que la recolzaran mentre espanten els propis.

Undercurrent abarca un sentit del terme amplíssim, on l’acceptació d’un mateix i de les circumstàncies que l’envolten són la part més important de la lluita per l’acceptació dels altres.

El dibuix, sense entintar, li dóna una força i calidesa a cada personatge on les expressions, els gestos i el conjunt de cada moviment aporta un significat carregat de sentiment i realitat.

Troba’l a la biblioteca

Comments are closed.