Off

El lector de Julio Verne

by miolpe on 7, març, 2016

1355849585_658849_1355853687_noticia_normalEn 1947, la guerra que va partir Espanya en dues meitats continúa lliurant-se. La brutal repressió de qualsevol vestigi republicà es fa patent en la vida quotidiana a través de les noves lleis aprovades per fer una miqueta més difícil sobreviure amb dignitat en un país on s’ha instal·lat el terror. Un terror que bull especialment quan el dia s’apaga i els fantasmes verd-oliva passegen la seva impunitat.

A la Serra Sud de Jaén  on viu Nino, es respira un aire tens que talla el fred de l’hivern i que la calor de l’estiu espessa encara més. Amb nou anys, les fines parets de la caserna on viu amb la seva i set famílies més, fan que comence a ser conscient d’una realitat que fins ara sa mare s’ha encarregat de disfressar. A l’estiu, però, en un moment en que necessita com mai un model on reflectir-se, ara que ja ha decidit que no serà guàrdia civil com el seu pare, coneix Pepe el Portugués. Amb ell, pescarà en el riu, treballarà els camps i recorrerà el mont, però sobre tot, descobrirà que a l’Espanya desfeta que li ha tocat viure, res no és com sembla.

Troba’l a la Biblioteca

Comments are closed.