Off

Donde nadie te encuentre

by miolpe on 9, maig, 2016

9788423320707Alicia Giménez Bartlett, darrer Premi Planeta, aconsegueix en Donde nadie te encuentre, l’equilibri perfecte entre ficció i realitat. La llegenda de la Pastora es fila amb traces de la novel·la negra a la que Bartlett ens té acostumats. En eixa part de ficció, els protagonistes, un refinat psiquiatra francés i un cínic periodista espanyol s’endinsaran per les fosques terres del Maestrat dels anys 50 a la recerca de la que es considera una de les més perilloses maquis.

Teresa Pla Meseguer, de sobrenom Pastora, és tota una llegenda entre la població, temuda, i alhora admirada per la Guàrdia Civil, sobre ella pesa una acusació d’haver participat en més 29 morts. Però què hi ha de mite i què de realitat en una vida condemnada a les muntanyes? Un viatge que marcarà i canviarà la forma d’entendre un país on més enllà de la postguerra eterna en la que continua immers, es respira la por a les represàlies sota jou de la dictadura.

Comments are closed.