Off

Mariana Pineda

by miolpe on 23, maig, 2016

Mariana_Pineda_(Lis)185 anys després de l’ajusticiament de Mariana Pineda, el seu valor, la seva lleialtat és encara el símbol inequívoc de la lluita contra l’opressió i de la defensa de la llibertat. García Lorca és un dels molts que va utilitzar la seva inspiradora figura per regalar-nos el llegat de la seva història. En Mariana Pineda. Romance popular en tres estampas, text que ja es troba en domini públic, Lorca desplega els versos que composen el drama d’aquesta llegendària andalusa.

Acusada d’ajudar i protegir els liberals que conspiraven contra el rei Fernando VII i de brodar una bandera subversiva, Mariana,  qui es negà a delatar a cap còmplice, fou finalment condemnada a mort i executada el maig 1831.

L’obra original està al teu abast gràcies a la seva digitalització

Troba també l’obra de Lorca a la Biblioteca

 

Comments are closed.