Intemperie

by miolpe on 19, desembre, 2016

La història que Jesús Carrasco ha brodat (Premi al Millor Llibre de l’Any 2013) és una una història senzilla, dura i amarga. És la història d’un nen qualsevol, en un moment qualsevol, en una zona rural on la sequera ha fet estralls. És la història d’un nen que se’n va de casa, i així el trobarem a la primera escena: ajagut durant molta estona, en una posició incòmoda, però relativament protegit d’aquells que el busquen. Així s’estarà moltes hores, escoltant, esperant, tantes que fins i tot tú sentiràs el cruixir dels seus ossos obligats a romandre en eixa posició estàtica durant tant de temps.

La seva fugida se sosté amb un pla de ruta precari on aviat es farà palesa la manca de previsió. La terra seca, hostil, no li ho posarà gens fàcil, però en la seva batalla comptarà amb l’ajuda d’un vell cabrer avesat a la supervivència en condicions extremes.

Narrada amb un llenguatge exquisit, aquesta novel·la manté el ritme sigil·lós que necessita una història molt íntima, on la precarietat, la fugida i posar-se a prova un mateix esdevenen la única sortida al panorama de violència sorda i batent on es mouen els protagonistes.

L’esperit d’aquesta història ha estat captat magníficament per Javi Rey en la seva adaptació a novel·la gràfica que va veure la llum el passat mes de novembre.

De moment, pots trobar la novel·la a la Biblioteca

Actualització 29-desembre: Ja pots gaudir també del còmic a la Biblioteca 

One Response to “Intemperie”

  • raquelvn escrigué:

    M’agrada moltíssim i m’apunte l’adaptació d’auto-regal de Reis.
    Això si, recorde que el vaig llegir amb el diccionari al costat de tants mots que no coneixia per que el treball de Carrasco per a ficar-te dins la novel·la arriba al vocabulari.