Off

Fun Home: una familia tragicómica

by miolpe on 16, gener, 2017

Fun Home transcorre a través dels records i sentiments d’Alison Bechdel envers el seu pare. Cada vinyeta ens endinsarà poc a poc en eixe delicat fil que els uneix. Resseguirem la seva infantesa i creixement a l’ombra d’un pare fosc i exigent a qui reclamar atenció semblava sempre una tasca infructuosa.

La delicadesa i perícia de Bechdel en una tasca dificilíssima, mostrar la figura del seu pare: odiat i estimat alhora, incomprés i inassolible, en contraposició a la personalitat d’ella, als seus sentiments i valors. Ambdues cares de la mateixa moneda que és la vida i de com escollim viure-la.

Som les nostres circumstàncies. Les agafem, les estirem, les fem nostres, les exhibim com l’estendard que ens fa viure la nostra vida plena. Però també les fem servir d’excusa quan la por o la covardia fan que ens resignem, quan en fem d’elles el nostre consol, el justificant d’una vida insatisfactòria.

Amb un guió esplèndid, farcit de referències literàries, Fun Home obri  les portes de l’exposició íntima i crua de la família de Bechdel, que es tancaran amb la publicació de Eres mi madre?

Troba-la a la Biblioteca

Comments are closed.