Off

Ramona, adéu

by miolpe on 30, gener, 2017

Montserrat Roig retrata el panorama polític i social de la ciutat de Barcelona des de finals del segle XIX fins a les acaballes dels anys seixanta i ho fa a través de tres personatges femenins, tres generacions de Mundetes, l’àvia, la filla i la néta, les circumstàncies històriques de les quals marcaran les seves vides.

La petita burguesia catalana de començament del segle XX. La visió romàntica de les relacions contra la realitat d’un matrimoni amb el vist-i-plau patern, que permeta mantindre un estatus econòmic i social en una època convulsa. El matrimoni com a signe de virtut i decència en una societat reticent a les llibertats de la Segona República. L’amor lliure de la dècada dels seixanta, l’alliberació de la dona, els moviments estudiantils antifranquistes. Peces de la història més recent d’Espanya viscudes a través de tres dones que no són més que el reflex de l’època en què els ha tocat viure i que comparteixen no només la sang o el nom, sinó la soledat i la incomprensió del seu voltant i que busquen apaivagar en la’assoliment de l’amor ideal.

Troba’l a la biblioteca

Comments are closed.